Historie


Her kan du læse om foreningens historie


Historie og dækningskort1972 opstod tanken: "Start en antenneforening i Bredballe Strand." Dengang havde vi kun en dansk TV-kanal og et dansk FM-program. Enkelte højtliggende steder med særligt høje antennemaster kunne undertiden se tysk eller endda svensk TV - under særlig gunstige metrologiske forhold, som regel i sommertiden og under højtryk.

Derfor ønskede man sig en høj, fritstående, fælles mast, der kunne fange de tyske TV og FM-radiostationer, og kunne levere dem videre via et kabelbåret net. Samtidig kunne man så undvære den skov af grimme antenner, der bestemt ikke pyntede i landskabet.

Nu måtte en lille gruppe ud og stemme dørklokker: "Var der interesse til at starte dette projekt?" Svaret var Ja.
Bredballe Strands Antenneforening blev oprettet.

Den første bestyrelse var: Niels Grøndal (formand), Uffe Sagild, H. P. Aagaard, Gert Orvad og Sven Dooleweerdt.

Nu skulle der tegnes andelsbeviser - det var besluttet, at disse var bindende, når første afsnit (området ved anden tunnel) havde mindst 70 % dækning af de mulige tilslutninger.
Derefter kunne bestyrelsen iværksætte forhandlinger om hvem, der ville afgive tilbud, der kunne ligge indenfor andelsbeviserne: Kr. 1.500 plus moms. Bestyrelsen valgte "Sparekassen Vejle" til at være økonomisk garant ved dette projekt.

Der blev forhandlet til flere sider for at få en stabil entreprenør, der ville udføre dette kabelnetværk. Det store problem var, at der ikke fandtes tegninger over gade / vejnettet, der kunne gøre det nemt at give et bindende tilbud i det gamle Bredballe.
Det blev ARCODAN ANTENNESYSTEMER A/S, Sønderborg, der blev valgt som samarbejdspartner for de første 370 tilslutninger, og starten blev den 1. 7. 1972.

Området bliver til stadighed udvidet, og i dag tæller foreningen ca. 550 medlemmer, med mulighed for bredbånd i hele området.

Dækningskort

Bird

Kontakt bestyrelsen

Du kan kontakte bestyrelsen her.

Fejlmelding TV og Radio

Servicepartner: Dansk Kabel TV
43 32 47 00
Man-tor: 8:00 - 16:00
Vagt: 10:00 - 22:00 (Weekend)
Vagt: 16:00 - 22:00 (Hverdage)

Fejlmelding Bredbånd og Telefoni

Servicepartner: YOUSEE
70 70 40 40
Man-fre: 8:00 - 20:00
Vagt: 10:00 - 20:00